Πρόστιμο 400.000 ευρώ σε τρία κανάλια για την κάλυψη της εκκλησιαστικής κρίσης
Πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ, συνολικά, επέβαλε το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra, Alpha και ΑΝΤ1 για τον τρόπο που κάλυψαν τα εκκλησιαστικά θέματα της επικαιρότητας. Χορηγήθηκαν παράλληλα τρία πιστοποιητικά διαφάνειας στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
71
Πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ, συνολικά, επέβαλε την Τρίτη το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra, Alpha και ΑΝΤ1 για τον τρόπο που κάλυψαν τα εκκλησιαστικά θέματα της επικαιρότητας.
Τα πρόστιμα κατανέμονται ως εξής: 200.000 ευρώ στο Extra για την ποιοτική στάθμη της εκπομπής «Εκ-κεντρικό Δελτίο» στο διάστημα από 10 έως 24 Φεβρουαρίου και από 100.000 ευρώ στους Alpha και ΑΝΤ1 για την παρουσίαση «ερωτικού διαλόγου» του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα με ιδιώτη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της 4ης Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη του θέματος του Ιάκωβου Γιοσάκη από τους σταθμούς Mega και Alter αναμένεται να υπάρξει γενική απόφαση, καθώς το θέμα αφορά και άλλα κανάλια.
Μεταβιβάσεις μετοχών και πιστοποιητικά διαφάνειας
Σε άλλες αποφάσεις, μετά από ενδελεχή έλεγχο τριών μηνών το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού Flash στον Σωτήρη Πουλόπουλο, έναντι ποσού 100.000 ευρώ.
Ακόμη, εκδόθηκαν ομόφωνα τρία πιστοποιητικά διαφάνειας για την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, που αφορούν στις εργασίες ολοκλήρωσης του οδικού τμήματος Γρεβενών-Βέροιας-Κουλούρας, ύψους 94 εκατ. ευρώ, την κατασκευή γεφυρών Γ7 και Γ8 ύψους 17 εκατ. ευρώ και την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης και υπογείου σταθμού αυτοκινήτων, ύψους 46.700.000 ευρώ.
Το τρίτο έργο το έχει αναλάβει η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ/ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ/ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ.
Το ΕΣΡ εξέδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας και για την MotorOil Hellas, σχετικά με την προμήθεια κυλινδρελαίων και μηχανελαίων αργόστροφων θαλάσσιων μηχανών, ύψους 1.295.000 ευρώ, καθώς, μετά από έλεγχο, δεν προέκυψε συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην εφημερίδα Espresso.
Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό διαφάνειας της εταιρείας ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ, ο κ. Χαραλάμπης είπε ότι βρέθηκε εξ αγχιστείας συγγενής μέλους του ΔΣ της εταιρείας, μέτοχος σε ραδιοσταθμό της Λακωνίας, οπότε πρέπει να εξεταστεί και η οικονομική αυτοτέλεια αυτού.
Σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό Magic, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ είπε ότι οι αγοραστές κ. Μακρυγιάννης, Ζούρας και Μόραλης αγόρασαν τις μετοχές του Πέτρου Κόκκαλη, όμως ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη, καθώς οι ειδικοί δεν πρόλαβαν να ελέγξουν τα στοιχεία που απέστειλε ο κ. Μόραλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
