
Κόλαφος για την ιταλική αστυνομία η έκθεση για τα επεισόδια στη Σύνοδο G8 στη Γένοβα
Πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπίστωσε η εισαγγελία της Γένοβας, η οποία εξέτασε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της G8 το 2001. Οι Αρχές εγκαλούν 47 αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, ακόμα και γιατρούς.
30
Πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπίστωσε η εισαγγελία της Γένοβας, η οποία εξέτασε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της G8 το 2001. Οι Αρχές εγκαλούν 47 αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, ακόμα και γιατρούς.
Στην έκθεση των 500 σελίδων περιλαμβάνονται συγκεκριμένες κατηγορίες κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αστυνομίας και του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ αναφέρονται και περιπτώσεις απειλών για βιασμούς, ξυλοδαρμούς κ.λπ.
Οι βιαιότητες κατά των 255 συλληφθέντων διαδηλωτών έγιναν σε στρατόπεδο όπου μεταφέρθηκαν, κοντά στο χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες των χωρών-μελών της G8.
«Ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί και ταπεινώσεις» αναφέρεται στο κείμενο. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες περιγραφές για ταπεινώσεις που υπέστησαν γυναίκες, αφού αστυνομικά όργανα τις υποχρέωσαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να παραμείνουν γυμνές μπροστά σε αστυνομικούς και πράκτορες δεχόμενες προσβολές.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των διαδηλώσεων είχε χάσει τη ζωή του ο Κάρλο Τζουλιάνι, ενώ δεκάδες άλλα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για το νόμο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και η διπλωματική προετοιμασία της Ελλάδας
- Τραμπ και Σι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ – Συνάντηση στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη
- Θουκυδίδης: Η πρόγνωση «των μελλόντων έσεσθαι»
- Κικίλιας: Τα θέματα ασφαλείας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα
- Για πρώτη φορά μετά το 2022, η Σομαλία βρίσκεται ξανα στο κατώφλι του λιμού
- Οριστικά χωρίς κόσμο το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ


