
Οι Αρχές υπεραμύνονται της χρήσης βίας κατά γυναικών στη διαδήλωση της Κων/πολης
Εκπρόσωπος των τουρκικών Αρχών υπεραμύνθηκε την Παρασκευή της χρήσης βίας κατά γυναικών στην πρόσφατη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατέληξε σε τραυματισμούς και σε καταδίκη της πρακτικής της αστυνομίας από την Ευρωβουλή και πολιτικούς της ΕΕ.
51
Εκπρόσωπος των τουρκικών Αρχών υπεραμύνθηκε την Παρασκευή της χρήσης βίας κατά γυναικών στην πρόσφατη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατέληξε σε τραυματισμούς και σε καταδίκη της πρακτικής της αστυνομίας από την Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολιτικούς της ΕΕ.
Σκηνές στις οποίες εμφανίζονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών να κάνουν χρήση γκλομπ και δακρυγόνων για να διαλύσουν τη διαδήλωση των γυναικών στη συνοικία Μπεγιαζίτ της Κωνσταντινούπολης έκαναν μέσω της τηλεόρασης το γύρο της Ευρώπης.
Ιδιαίτερα σοκαριστική ήταν μια σκηνή κατά την οποία εμφανίζεται αστυνομικός να κλωτσάει στο κεφάλι μία γυναίκα πεσμένη στο έδαφος.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ραμαζάν Ερ δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Αγκυρα ότι παρόλο που η αστυνομία αποδοκιμάζει αυτές της μεθόδους, οι διαδηλώτριες στην Κωνσταντινούπολη ανάγκασαν τους αστυνομικούς να ενεργήσουν με τον τρόπο αυτόν.
«Οπως σε όλες τις χώρες, έτσι και στην Τουρκία η αστυνομία πρέπει κάποιες φορές να καταφεύγει στη βία» υποστήριξε ο Ερ.
Σύμφωνα με τον Ερ, η διαδήλωση ήταν παράνομη και η αστυνομία έσπευσε να διαλύσει τις διαδηλώτριες τρεις ώρες αργότερα. Η κυκλοφορία στην περιοχή είχε σταματήσει και έπρεπε οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τις γυναίκες, ώστε να ξανανοίξουν οι δρόμοι.
Ο Ερ υποστήριξε ακόμα πως οι ισχυρισμοί ότι η τουρκική αστυνομία αντιτίθεται στις ειρηνικές διαδηλώσεις είναι αναληθείς. Σε μόνο τέσσερις από τις συνολικά 246 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία την Κυριακή με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.
Συνολικά συνελήφθησαν 81 άνθρωποι, οι περισσότεροι στη διαδήλωση της Κωνσταντινούπολης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου

