Με κονδύλια ύψους 8,7 εκατ. ευρώ ενισχύεται το έργο εκσυγχρονισμού της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού
Την απόφαση ενίσχυσης της λειτουργίας της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού με το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ και την μετατροπή της σε σύγχρονο Διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και τις αποφάσεις χρηματοδότησης έργων υποδομής σε πέντε ΒΙ.ΠΕ υπέγραψε ο υπ. Ανάπτυξης Δ.Σιούφας.
88
Την απόφαση ενίσχυσης της λειτουργίας της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού με το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ και την μετατροπή της σε σύγχρονο Διαμετακομιστικό κέντρο εντός του 2005, καθώς και τις αποφάσεις χρηματοδότησης έργων υποδομής σε πέντε ΒΙ.ΠΕ της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού ενισχύεται η ναυτιλιακή δραστηριότητα μέσω της επιχορήγησης της λειτουργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) Πλατυγιαλίου Αστακού με ποσό 8,7 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την τέταρτη που υπογράφηκε από τον κ. Σιούφα, αφού στις 17 Ιουνίου 2004 διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 4,7 εκατ. ευρώ, στις 5 Οκτωβρίου 2004 2,5 εκατ. ευρώ και στις 21 Δεκεμβρίου 2004 εδόθησαν άλλα 2,4 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου συμπλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών και τη δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου στα 1850 στρέμματα της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης στη ΝΑΒΙΠΕ για την υποδοχή πλοίων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας, με ανάλογο εξοπλισμό για τη φορτοεκφόρτωσή τους και κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τη δημιουργία θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών για τη διακίνηση στη συνέχεια των φορτίων και των προϊόντων που θα παράγουν οι επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στη Βιομηχανική Περιοχή, ανέρχεται σε 126,5 εκατ. ευρώ, με συνολική προβλεπόμενη επιχορήγηση από εθνικούς πόρους 73,3 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ο κ.Σιούφας υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτούνται «Έργα αναβάθμισης και παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος σε επιλεγμένες υφιστάμενες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) εθνικής εμβέλειας της ΕΤΒΑ», στο πλαίσιο της δράσης 1.1.1., μέτρο 1.1. «Βιομηχανικές, τεχνολογικές & επιχειρηματικές υποδομές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 21.840.000 ευρώ, από τα οποία τα 10.850.000 ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη και αφορά πέντε ΒΙ.ΠΕ. και συγκεκριμένα της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Λαμίας, της Αλεξανδρούπολης και των Σερρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις

