30

Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης καθώς δεκάδες επιβάτες ξαφνικά ένιωσαν αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για διαρροή χημικών ουσιών, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, συνολικά 53 άτομα ένιωσαν αδιαθεσία και ναυτία, ενώ 45 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι 35 πήραν εξιτήριο.

Αρχικά, οι υπέυθυνοι του αεροδρομίου εξέφρασαν φόβους για διαρροή χημικών ουσιών, ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που «σάρωσαν» τον αερολιμένα δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

«Δεν βρήκαμε τίποτα. Ψάξαμε παντού και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για χημικά» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από το σύστημα κλιματισμού.

Κλειστό παραμένει το τέρμιναλ της Virgin Blue έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ