
Πρώτος διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ ο Τζον Νεγκροπόντε
Τον Τζον Νεγκροπόντε -έως τώρα πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ- διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη θέση του διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, μία θέση που προέκυψε έπειτα από τη μεταρρύθμιση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
31
Τον Τζον Νεγκροπόντε διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη θέση του διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, μία θέση που προέκυψε έπειτα από τη μεταρρύθμιση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Ανακοινώνοντας το διορισμό του Νεγκροπόντε, ο Μπους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς τον πρώην πρεσβευτή, ο οποίος θα έχει το δύσκολο έργο να πατάξει τη γραφειοκρατία και να επιτύχει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ του Πενταγώνου, της CIA και των υπόλοιπων υπηρεσιών πληροφοριών.
«Εάν θέλουμε να σταματήσουμε τους τρομοκράτες προτού χτυπήσουν, πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μας συνεργάζονται σαν μία, ενωμένη επιχείρηση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Εκτιμώ την εμπιστοσύνη σας να με επιλέξετε για αυτό που θα είναι η πλέον απαιτητική θέση, που αναλαμβάνω σε 40 χρόνια θητείας υπηρεσίας του κράτους των ΗΠΑ» είπε από την πλευρά του ο Νεγκροπόντε.
Ο Τζον Νεγκροπόντε, 65 ετών και διπλωμάτης καριέρας υπήρξε πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και στη Βαγδάτη για λιγότερο από ένα χρόνο.
Η δημιουργία της θέσης διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών υπήρξε μία από τις βασικότερες συστάσεις της επιτροπής, η οποία διεξήγαγε έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.
Ο Νεγκροπόντε θα «ηγείται μιας ενωμένης κοινότητας» και ο αρχηγός της CIA θα δίνει αναφορά σε αυτόν, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο διορισμός του Νεγκροπόντε θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία.
Ο διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών θα επιβλέπει 15 διαφορετικές αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και θα ενημερώνει σε καθημερινή βάση τον Τζορτζ Ο.Μπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον πρόεδρο της Ιταλίας ο Θοδωρής Κυριακού – Τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης της GEDI
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Σταμπουλίδης: Πολύ κοντά ο διαγωνισμός για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια
- «Κλειστά» αυτιά στα σενάρια
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παπαδοπούλου: Η σταθερότητα «χτίζεται» σε συμμαχίες
- Βιασμό κατήγγειλε 30χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του ο 22χρονος κατηγορούμενος
- Η χαοτική, ερωτική ζωή του Τζακ Νίκολσον: Ένας γάμος, αρκετοί παθιασμένοι έρωτες και έξι παιδιά


