Παγκόσμια πρεμιέρα για την Ferrari F430 Spider στην Γενεύη
Την ανοιχτή έκδοση της F430 θα παρουσιάσει επίσημα στο κοινό η Ferrari, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.
Λίγους μόλις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της F430, η Ferrari δημοσίευσε σήμερα, τις πρώτες φωτογραφίες της ανοιχτής έκδοσης του τελευταίου μοντέλου της, το οποίο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.
Η Spider εφοδιάζεται και αυτή με τον V8 κινητήρα των 4,3 λίτρων που αποδίδει 490 ίππους και εξοπλίζεται, επίσης, με τις τεχνολογικές καινοτομίες που πρωτοεμφανίστηκαν στην κλειστή έκδοση της F430. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο ηλεκτρονικό διαφορικό (E-Diff) και το manettino, τον διακόπτη που βρίσκεται στο τιμόνι και μέσω αυτού ρυθμίζονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Σχεδιαστικά, η ανοιχτή έκδοση φέρει και αυτή την σφραγίδα του Pininfarina και διαφοροποιείται από την F430 μόνο από την ύπαρξη της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης κουκούλας και του επίπεδου -γυάλινου- καλύμματος του κινητήρα.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η F430 Spider, επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 310χλμ./ώρα. Οι επιπλέον ενισχύσεις που έχει δεχθεί το αμάξωμα έχουν επηρεάσει την αναλογία κιλών ανά ίππο, η οποία από τα 2,8 της κλειστής έκδοσης ανέβηκε στα 2,9.
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους


