
Δώδεκα Ιρακινοί εθνοφρουροί νεκροί σε ενέδρα κοντά στο Κιρκούκ
Αντάρτες σκότωσαν το βράδυ της Τετάρτης 12 μέλη της ιρακινής εθνοφρουράς, έγινε γνωστό από αξιωματικό του ιρακινού στρατού. Οι εθνοφρουροί επέβαιναν σε λεωφορείου που παγιδεύτηκε σε ενέδρα 70 χιλιόμετρα δυτικά του Κιρκούκ.
36
Αντάρτες σκότωσαν το βράδυ της Τετάρτης 12 μέλη της ιρακινής εθνοφρουράς, έγινε γνωστό από αξιωματικό του ιρακινού στρατού στο Κιρκούκ.
Οι εθνοφρουροί επέβαιναν σε λεωφορείου που παγιδεύτηκε σε ενέδρα 70 χιλιόμετρα δυτικά του Κιρκούκ, ενώ οι στρατιώτες επέστρεφαν από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που φρουρούσαν.
«Ομάδα τρομοκρατών άνοιξε πυρ και τους σκότωσε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ανβάρ Αρμιν.
Τέσσερις ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών στην Ισκανταρίγια. Επίσης, ένας Ιρακινός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στα δυτικά της Βαγδάτης καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον του, όταν προσπάθησε να προσπεράσει στρατιωτικό κονβόι.
Πάντως, σε γενικές γραμμές τα βίαια επεισόδια έχουν μειωθεί αρκετά μετά τις εκλογές -όπως είχε γίνει άλλωστε και μετά την παράδοση της κυριαρχίας στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα: Οπαδός κατέρρευσε στο Καμπ Νου – Τον επανέφεραν οι γιατροί
- Google: Μετατρέπει το Gemini σε έναν παντογνώστη ψηφιακό συνεργάτη
- Το «έπος» του Μεντιλίμπαρ – 19 χρόνια από την ιστορική άνοδο της «Πουσέλα» (Vid)
- ΗΠΑ εναντίον Ιράν: Η σύγκρουση μεταφέρεται στον Ινδικό Ωκεανό και το διπλωματικό αδιέξοδο βαθαίνει
- Η Ναόμι Γουότς μεταμορφώνεται στην σπουδαία μπαλαρίνα Μάργκοτ Φοντέιν
- Ολυμπιακός: Παίκτες και κόσμος πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Νόβι Μπέογκραντ (vid)



