27o Ράλι Βαρκελώνη-Dakar: O αγώνας συνεχίζεται…
Με μαύρες κορδέλες δεμένες στους καθρέπτες των οχημάτων τους, προς τιμή των δύο αδικοχαμένων αναβατών, τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών συνέχισαν χθες τον αγώνα.
Σε βαρύ κλίμα και με τους αγωνιζόμενους συντετριμμένους από τον άδικο χαμό των δύο αναβατών συνεχίζεται το 27ο Ράλι Dakar, το οποίο πέρασε στο έδαφος Μαλί και οδεύει προς τον τερματισμό του.
Ο Νοτιοαφρικανός, Giniel de Villiers, κέρδισε την χθεσινή 12η ΕΔ του αγώνα, στην οποία αγωνίστηκαν μόνο τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Ο οδηγός της Nissan ολοκλήρωσε την διαδρομή των 586 χιλιομέτρων, που οδηγούσε από την Kiffa στην πρωτεύουσα του Μαλί, Bamako, σε επτά ώρες, 20 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.
Ο Γάλλος, Stephane Peterhansel, ακολούθησε στη δεύτερη θέση με διαφορά τριών λεπτών, ενώ ο συμπατριώτης και teammate του στην ομάδα της Mitsubishi, Luc Alphand, ήταν τρίτος με 6 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα διαφορά.
Απομένουν τέσσερις ΕΔ μέχρι τον τερματισμό και το δίδυμο της Mitsubishi έχει δημιουργήσει μια διαφορά που τους επιτρέπει πλέον να ελέγχουν τον αγώνα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο S.Peterhansel με συνολικό χρόνο 41 ώρες 5 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και ακολουθεί ο L.Alphand με διαφορά 23 λεπτών και 16 δευτερολέπτων.
Η Γερμανίδα της VW, Jutta Kleinschmidt, παραμένει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά βρίσκεται 1 ώρα και 18 λεπτά πιο πίσω και δεν δείχνει σε θέση να απειλήσει τους δύο πρώτους.
Στην κατηγορία των φορτηγών νικητής ήταν ο Gerard De Rooy με DAF, αλλά στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Firdaus Kabirov με KAMAZ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στη 12η ΕΔ, 5 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό.
Η σημερινή διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από το Bamako και καταλήγει στο Kayes. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν αρχικά μια απλή διαδρομή 205 χιλιομέτρων, προκειμένου να φθάσουν στην εκκίνηση της 13ης ΕΔ. Το μήκος της ΕΔ είναι 370 χιλιόμετρα και μετά τον τερματισμό της, οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να ταξιδέψουν για 93 χιλιόμετρα ακόμα, πριν φθάσουν στην ανασυγκρότηση του Kayes.
Associated Press
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
