71

Τη Συρία κατηγορεί ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ιρακινή πόλη Νατζάφ, στρατηγός Χαλέμπ αλ-Τζαζαϊρί, για ανάμειξη στην επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου στη Νατζάφ, που κόστιζε τις ζωές δεκάδων ανθρώπων. Πέντε άμαχοι νεκροί το Σάββατο από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Ένας από τους τρεις υπόπτους που συνελήφθησαν στη Νατζάφ μετά την επίθεση «ομολόλησε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας έπαιξαν ρόλο στις εκρήξεις της 19ης Δεκεμβρίου στη Νατζάφ» είπε ο Αλ Τζαζαϊρί. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο ύποπτος «δήλωσε ότι είχε διαμείνει σε στρατόπεδο προσφύγων στη Συρία υπό τη διεύθυνση των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας» προσέθεσε.

Επίσημα, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα στρατόπεδο ιρακινών προσφύγων στο συριακό έδαφος. Ο στρατηγός συμπλήρωσε ότι ο ύποπτος κατάγεται από τη Βασόρα, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Εν τω μεταξύ, από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου το Σάββατο σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Νατζάφ.

Το περισταστικό σημειώθηκε στη πόλη Χαν αλ-Νους, μεταξύ των σιιτικών πόλεων Νατζάφ και Κερμπαλά, όπου είχαν σημειωθεί οι αιματηρές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα πριν από μία εβδομάδα, με περισσότερους από 60 νεκρούς και 200 τραυματίες.

Αλλες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά η επίθεση φαίνεται ότι είχε στόχο αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα αυτοκινήτων.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό