27

Συναντήσεις με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, με αντικείμενο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Γερμανία και Ιταλία, όπως άλλωστε και η Βρετανία, υποστηρίζουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ πρέπει να ξεκινήσουν μέσα στο 2005.

Αρχικά, ο κ. Μπλερ συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό με τον οποίο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συζήτησαν το θέμα της Τουρκίας, αλλά και για το Ιράκ και την κατάσταση στις σχέσεις Ισράηλ – Παλαιστινίων.

Αργότερα, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε στον κ. Σρέντερ, συζητήθηκαν η τουρκική ένταξη στην ΕΕ, όπως και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ (και της G8) από τη Βρετανία το δεύτερο εξάμηνο του 2005.

Οι δύο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις μετά το γεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό