
Το δόγμα προληπτικής δράσης κατά τρομοκρατών υποστηρίζει εκ νέου η Ρωσία
«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ με τη φράση «δεν είναι η Ρωσία που επινόησε τις προληπτικές επιθέσεις, υπάρχει προηγούμενο σε Ιράκ και Αφγανιστάν» η Μόσχα επαναλαμβάνει διά του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ την πρόθεση της για προληπτική δράση σε βάρος τρομοκρατών.
51
«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ με τη φράση «δεν είναι η Ρωσία που επινόησε τις προληπτικές επιθέσεις, υπάρχει προηγούμενο σε Ιράκ και Αφγανιστάν» η Μόσχα επαναλαμβάνει διά στόματος του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ την πρόθεση της για προληπτική δράση σε βάρος τρομοκρατών παγκοσμίως -με εξαίρεση την προσφυγή στη χρήση πυρηνικών όπλων.
«Δεν αποκλείουμε προληπτικές επιθέσεις σε βάσεις τρομοκρατών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου» τόνισε την Παρασκευή ο Σεργκέι Ιβανόφν, απευθυνόμενος σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους διαπιστευμένους στη Μόσχα.
«Μόνον η προσφυγή στα πυρηνικά όπλα αποκλείεται» προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας για να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί εκ των προτέρων ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι τέτοιων επιθέσεων.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως ο Σεργκέιφ Ιβανόφ έσπευσε ακόμη να υπογραμμίσει ότι δεν είναι η Ρωσία «που επινόησε τις προληπτικές επιθέσεις» και ότι «υπάρχει προηγούμενο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε υπάρχει «νομική βάση» για αυτού του είδους τις επιθέσεις, επικαλούμενος την απόφαση 1566 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να αποτρέψουν τρομοκρατικές απειλές και στις περιπτώσεις που ενδείκνυται να τιμωρούν τους τρομοκράτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»
- Όλο νόημα σχόλιο Λαζόπουλου: «Να δουλεύουμε όλη μέρα και να βλέπουμε φίλους της κυβέρνησης να αρπάζουν εκατομμύρια;»
- Βρετανία: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Στάρμερ και Στρίτινγκ για την ηγεσία των Εργατικών
- Νέος εφιάλτης για 1.700 επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο – Τι συνέβη στο «Ambition»
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας

