51

Κατάσταση χάους στις ανατολικές Φιλιππίνες μετά το πέρασμα τροπικής καταιγίδας. Τουλάχιστον 306 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 150 αγνοούνταικαι 1.800 είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται από τα ορμητικά νερά που έχουν κατακλύσει σε ποσοστό 95% τις πληγείσες πόλεις Ρεάλ και Ινφάντα.

Συνεργεία διάσωσης έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, καθώς η τροπική θύελλα διαλύθηκε στα βουνά της Σιέρα Μάντρε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το νέο χτύπημα της φύσης ήλθε μόλις μία εβδομάδα μετά από τις καταιγίδες Μούιφα και Μπερμπόκ, που προκάλεσαν το θάνατο 150 ατόμων στις Φιλιππίνες.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας αναμένουν δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων από το νέο χτύπημα τροπικής καταιγίδας, καθώς μεγάλες εκτάσεις της Ρεάλ και οι γειτονικές της πόλεις Ινφάντα και Νακάρ είναι ακόμη πλημμυρισμένες. Οι πόλεις έχουν κατακλυστεί από το νερό σε ποσοστό 95%, με αποτέλεσμα να μείνουν δίχως στέγη έως και 1.800 πολίτες.

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξίες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με αναφορές των συνεργείων διάσωσης. Σχεδόν 100 ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τρία λεωφορεία, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Ρεάλ. Διασώστες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και λέμβων σπεύδουν στην περιοχή για να τους απεγκλωβίσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό