26

Αν και όλοι περιμένουν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού η 7η αγωνιστική ξεκίνησε ήδη. Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε η Ξάνθη! Δυνατοί στην έδρα τους οι Θρακιώτες νίκησαν τη Χαλκηδόνα με 2-0.

Ο Νίκος Mαχλάς κατάφερε στις καθυστερήσεις να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΟΦΗ, που πήρε το 1-1 από τον Αρη.

Ξάνθη – Χαλκηδόνα 2-0

Γούρικο αποδεικνύεται το νέο γήπεδο της Ξάνθης, στα Πηγάδια!

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη επικράτησε 2-0 της Χαλκηδόνας και, εκτός του ότι διατήρησε απόρθητο το «σπίτι» της (4 στα 4), κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Τα τέρματα των γηπεδούχων, πέτυχαν οι Μπαϊκαρά (18) και Κάραμπας (+45).

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Χαλκηδόνα, αφού στο 13ο λεπτό, υποχρεώθηκε να μείνει χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Γιώργο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και υποχρεώθηκε να δώσει τη θέση του στον Μασάδο.

Στο 18, από το κόρνερ του Λουτσιάνο, ο Ζαπρόπουλος που έγινε αποδέκτης της μπάλας έστρωσε στον Μπαϊκαρά και εκείνος με δεξί πλασέ από τα πλάγια παραβίασε την εστία του Εμπέντε ανοίγοντας το σκορ για το ακριτικό συγκρότημα (1-0).

Στο 34, ο Αντερσον τροφοδότησε τον Μασάδο, ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ αυτό δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ, απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με αυτό το σκορ, όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Ξάνθη βρήκε εκ νέου δίχτυα. Πρωταγωνιστές οι Λουτσιάνο με τον Κάραμπας, με τον πρώτο να βγάζει μόνο του τον Ρουμάνο μέσο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον τερμαφύλακα της Χαλκηδόνας και να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (2-0).

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πιο… χαλαρούς ρυθμούς, με την Ξάνθη να ελέγχει το ρυθμό και τη Χαλκηδόνα να προσπαθεί με κάποια σουτ να φτάσει στη μείωση του σκορ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 63, ο Λουτσιάνο έβγαλε σε καλή θέση τον Μπαϊκαρά, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Εμπέντε, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Μασάδο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου, γκολ που ακυρώθηκε σωστά, αφού ο παίκτης της Χαλκηδόνας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Διαιτητής: Κάκος

Κίτρινες κάρτες: Δήμος, Μαχράντζε, Λουτσιάνο

ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Παπαδόπουλος, Κωνσταντή (74 Μελισσάς), Λουτσιάνο (89 Καζάκης), Καράμπας, Μπαϊκαρά, Μαχράντζε, Πρίττας, Λαμπριάκος (89 Παβιό).

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Γελαδάρης, Ντάγκας, Σίμος, Δήμος, Μικές (73 Σωτήρχος), Κατεμής, Αλ Τζάχερ, Αντερσον, Ζαχαρόπουλος (13 Μασάδο), Ηλιόπουλος (46 Ντρενόβα).

ΟΦΗ-Αρης 1-1

Με τέρμα του Μαχλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο ΟΦΗ κατάφερε την ύστατη στιγμή να πάρει ένα βαθμό στον αγώνα με τον Αρη, που έγινε στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν προηγηθεί στο 13ο λεπτό με τέρμα του Λαζανά.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε, δευτερόλεπτα μετά την πρώτη σέντρα του αγώνα, να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν ο Λαζανάς βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Καλλιμάνη στο ύψος του πέναλτι, την κεφαλιά του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία ο Σηφάκης.

Η ομάδα του Χατζάρα, παρά το γλυστερό τερέν, συνέχισε να αποτελεί πηγή κινδύνου για την εστία του ΟΦΗ και στο 8ο άγγιξε και πάλι το γκολ, όταν την κεφαλιά του Μαρκομιχάλη έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας του εξουδετερωμένου Σηφάκη, ο Κολιτσιδάκης με κεφαλιά, σώζωντας τους Κρητικούς από βέβαιο γκολ.

Τελικά, η επιθετική υπεροχή του μακεδονικού συγκροτήματος μεταφράστηκε σε γκολ στο… γρουσούζικο (για τον ΟΦΗ) 13ο λεπτό. Ο Καλλιμάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά τη… βουτιά στο νερό του Σταυρακάκη, πάσαρε στον Σανχούρχο, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να βρεθεί ο Λαζανάς στην πορεία της μπάλας και εκείνος με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σηφάκη ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη (0-1).

Η είσοδος του Νουαφόρ στη θέση του Κωνσταντάκη στο 31`, έδωσε νέο πνοή στον ΟΦΗ, ο οποίος μπορεί να μην έχασε την κλασσική ευκαιρία, ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 44` να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του Λυμπερόπουλου, όμως ο Μαχλάς καθυστέρησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διώξουν μακριά πριν ο επιθετικός των Κρητικών γίνει περισσότερο απειλητικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και έψαξε την ισοφάριση, η οποία θα μπορούσε να έρθει σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο 15λεπτο. Στο 48` σουτ του Τριανταφύλλου η μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, στο 52` γυριστό σουτ του Μαχλά η μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι και στο 60` ανάποδο ψαλίδι του πρώην άσου του Άγιαξ από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα άουτ.

Όσο δεν ερχόταν η ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φέρνουν το παιχνίδι και πάλι στα μέτρα τους, όμως είχαν υπολογίσει χωρίς τον Μαχλά. Ο τελευταίος στο τρίτο (από τα πέντε) λεπτό των καθυστερήσεων, με καλοζυγισμένη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Λυμπερόπουλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Σταυρακάκης, Κολιτσιδάκης, Κωνσταντάκης (31 Νουαφόρ), Αρβανίτης, Τόμας, Δέντσας, Ρουμπάκης, Αλεξ Ολιβέιρα (67 Καζάντζης), Μαχλάς, Τριανταφύλλου (73 Ντεγιάνοφ).

ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Καλλιμάνης, Κολτσίδας, Νάιντος, Πασσαλής (54 Μουράφσκι), Αμπελάς (74 Χρυσάφης), Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Λαζανάς (69 Μαρτίνες).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ