66

Με τη συνεργασία δύο αμυντικών του ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Μονακό και εξακολουθεί να ελπίζει στην πρόκριση. Ο Σούρερ πέτυχε το «χρυσό» γκολ μετά από παρεμβολή του Ανατολάκη.

Μετά τη νίκη αυτή η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς, όσους και η Λίβερπουλ.

Να αποδείξει έμπρακτα τη δήλωσή του ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα του ομίλου, παρατάσσοντας τη Μονακό με πιο συντηρητικό (για τα δικά του δεδομένα) σύστημα. Εκτός ενδεκάδας ο Σεβαντόν, «μέσα» ο Πλάσιλ για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στο χώρο του κέντρου.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την ενδεκάδα του προηγούμενου Σαββάτου και του 5-1 επί του ΠΑΟΚ. Παρά τις σαφέστατες επιθετικές προθέσεις του Μπάγεβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλωστε, οι ισορροπίες ήταν λεπτές, ο αγώνας εξαιρετικά κρίσιμος και ο Ολυμπιακός έπρεπε να δώσει μεγάλη προσοχή και στην άμυνα όπου τα κατάφερε. Η μοναδική φορά που «ανησύχησε» ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν στο 23 σε μία προβολή του Αντεμπαγιόρ, πολύ κοντά στο τέρμα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά στο β ημίχρονο και πολιόρκησε τη Μονακό. Εφτασε μια «ανάσα» από το 1-0, όταν στο 61 το απευθείας φάουλ του Ζιοβάνι άφησε «άγαλμα» τον Ρόμα, όμως η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών και έφυγε άουτ.

Ο Μπάγεβιτς αποφάσισε ότι είχε έλθει η ώρα για αλλαγές και στο 65΄ έριξε στο ματς τους Καστίγιο, Μάριτς (εκτός οι Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς), όμως στάθηκε άτυχος αφού λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Μαυρογενίδης τραυματίστηκε κι έτσι ο Ντούσκο αναγκάστηκε να «σπαταλήσει» πολύ γρήγορα την τελευταία του αλλαγή.

Στο 74 οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την ανατροπή του Καστίγιο από τον Γκιβέ, αλλά ο Μερκ δεν καταλόγισε πέναλτι, σε μια ομολογουμένως πολύ «δύσκολη» φάση.

Παρά το γεγονός ότι ο Γεωργάτος ήταν ιδιαίτερος «ορεξάτος», οι αλλαγές αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό, ενώ η Μονακό έδειχνε απόλυτα ευχαριστημένη με το βαθμό της ισοπαλίας και είχε δώσει πολύ χώρο στους γηπεδούχους, με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις. Ομως, η τύχη βοήθησε τον Ολυμπιακό…

Στο 84 μετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργάτου η μπάλα πέρασε απ όλους και έφτασε στον Γκαμπριέλ Σούρερ ο οποίος εντελώς μόνος μέσα στη μικρή περιοχή του Ρόμα, δεν δυσκολεύθηκε να τη στείλει στα δίχτυα και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» στα ουράνια.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε στα περίπου 10 λεπτά που μεσολάβησαν έως το τελευταίο σφύριγμα του Μάρκους Μερκ. Κράτησε το 1-0 που του δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Μονακό, ενώ έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» ουσιαστικά την πρόκριση, αν νικήσει τη Λα Κορούνια στην επόμενη αγωνιστική (23/11) στο «Καραϊσκάκη».

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Πάντος, Στολτίδης, Πλάσιλ, Εβρά, Σκιλασί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (70΄ Γεωργάτος), Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Στολτίδης, Ριβάλντο, Καφές, Τζόρτζεβιτς (65 Μάριτς), Τζιοβάνι (65 Καστίγιο), Οκκάς

ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Γκιβέ, Σκιλατσί, Ροντριγκέζ, Εβρά, Ζήκος, Μπερνάρντι (81 Πέρεζ), Πλάσιλ, Καλόν (61 Φάρνερουντ), Σαβιόλα, Αντεμπαγιόρ (74 Σεβαντόν)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ