Τα λευκά αιμοσφαίρια δίνουν ελπίδες δημιουργίας αντιασθματικών φαρμάκων
Λονδίνο: Τα λευκά αιμοσφαίρια μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον τη βάση για αντιασθματικά φάρμακα, σύμφωνα με δυο αμερικανικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science.
Λονδίνο: Τα λευκά αιμοσφαίρια μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον τη βάση για αντιασθματικά φάρμακα, σύμφωνα με δυο αμερικανικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science.
Ερευνητικές ομάδες της Κλινικής Μάγιο και του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι με επικεφαλής τον Δρ Τζέιμς Λι και την Δρ Αλισον Χάμπλες αντίστοιχα ανακάλυψαν ότι τα ηωσινόφιλα παίζουν κάποιο ρόλο στην εκδήλωση του άσθματος στα ποντίκια. Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και στους ανθρώπους.
Στην πρώτη μελέτη, ο Δρ Λι διαπίστωσε ότι τα ηωσινόφιλα ήταν απαραίτητα για την εκδήλωση του άσθματος. Τα ποντίκια με έλλειψη των συγκεκριμένων κυττάρων δεν εκδήλωσαν συμπτώματα όταν εκτέθηκαν σε αλλεργιογόνους παράγοντες που προκαλούν άσθμα.
Στη δεύτερη μελέτη, η Δρ Χάμπλες ανακάλυψε ότι τα ηωσινόφιλα ήταν σημαντικά σε ένα από τα μακράς διαρκείας τμήματα της διαδικασίας του άσθματος που επηρεάζει τη διάταξη των πνευμόνων.
Σχολιάζοντας τις δυο μελέτης η Δρ Μάρσα Γουίλσ-Καρπ τονίζει ότι « η επικέντρωση στα ηωσινόφιλα ίσως αποφέρει μια αποτελεσματική θεραπεία για ένα υποσύνολο ασθματικών ασθενών».
health.in.gr
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο
- Διευκρινίσεις Γαλλίας: Διαθέτει βάση στις ΗΠΑ για αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Στέγαση: Ζώντας στη χώρα με το μηδενικό απόθεμα κοινωνικής κατοικίας
- Ο Δήμος Χανίων τιμά τον Νίκο Ξυλούρη
- «Δεν ξέρεις τη δουλειά σου, αύριο θα σε αναφέρω» – Η ένταση που είχε ο Απόστολος Τσιτσιπάς με τον διαιτητή (vid)
- Διαψεύδουν οι Κούρδοι του Ιράκ σενάρια εμπλοκής τους στον πόλεμο του Ιράν – Τουρκική ανησυχία

