
Πέντε νεκροί και 11 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίσθηκαν την Τετάρτη όταν γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα.
43
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίσθηκαν την Τετάρτη όταν γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η γυναίκα πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό όταν την πλησίασαν αστυνομικοί για να την ελέγξουν στην είσοδο του τμήματος, εντός της ζώνης ασφαλείας όπου βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού της χώρας καθώς και οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.
Η βομβιστική επίθεση σημειώνεται δύο ημέρες μετά την Ημέρα των Μαύρων Τίγρεων, που είναι η επέτειος της πρώτης βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα από έναν αντάρτη στις 5 Ιουλίου του 1987.
Η Σρι Λάνκα αγωνίζεται να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες των Τίγρεων Ταμίλ , που μαίνεται στη χώρα επί δεκαετίες, ενώ από το Φεβρουάριο του 2002 έχει επιβληθεί εκεχειρία την οποία εποπτεύουν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ηθοποιός του «How I Met Your Mother» κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του
- Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους της Αττικής
- Ιρανικά ΜΜΕ: Συνάντηση Χαμενεΐ με τον αρχηγό του στρατού – «Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση»
- Τι είπε ο Ραφίνια για το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα
- Βρετανία: Σοβαρό ρήγμα στο κομματικό σύστημα έδειξαν οι κάλπες
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ – Έλεγχοι με βάση τα δεδομένα στην πλατφόρμα myDATA

