Πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2003
Σταθερά στις πρώτες θέσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ευρύτερα διεθνές επίπεδο, εξακολουθεί να παραμένει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αερομεταφορών για το 2003.
27
Σταθερά στις πρώτες θέσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ευρύτερα διεθνές επίπεδο, εξακολουθεί να παραμένει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας ανεξάρτητης έρευνας «Global Airport Monitor» του Παγκόσμιου Οργανισμού Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) για το 2003, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση έως 15 εκατ. ετησίως, κατέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την πρώτη θέση στην Ευρώπη για τη «Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών».
Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν της Ν.Αφρικής, που πρόσφατα αναβαθμίσθηκε αποκτώντας νέο αεροσταθμό.
Σε ό,τι αφορά τη συνολική κατάταξη, δηλαδή ανεξαρτήτως κατηγορίας επιβατικής κίνησης, το αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένει στην κορυφή, διατηρώντας τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη, μετά το πολυβραβευμένο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.
Σύμφωνα με την έρευνα, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει πρώτο στην Ευρώπη -ανεξαρτήτως κατηγορίας επιβατικής κίνησης- σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπως έλεγχος ασφαλείας, καθαριότητα και άνετοι χώροι αναμονής/επιβίβασης, ενώ και οι εμπορικές του υπηρεσίες είναι, σύμφωνα με τους διεθνείς επιβάτες, οι καλύτερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη «συσχέτιση αξίας/κόστους στα εστιατόρια» και τη «συσχέτιση αξίας/κόστους στα καταστήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες από κεραυνό σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου
- Κοντά σε νέα εποχή η Λίβερπουλ: «Απολύεται ο Σλοτ, τον αντικαθιστά ο Αλόνσο»
- Λέπρα: Όχι απλώς υπάρχει, αλλά πρέπει να τύχει περισσότερης προσοχής
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη: Είμαι θυμωμένη, αλλά δεν έχω ευχηθεί το κακό κανενός – Δικαιοσύνη ζήτησα
- Σέρρες: Σε αναστολή καθηκόντων η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – «Σοβαρή διοικητική παράβλεψη» λέει το υπουργείο Παιδείας
- Μπενίτεθ: «Αξίζαμε να νικήσουμε»

