
Η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο στη διαμάχη με το Φανάρι
Υπέρ της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη με το Φανάρι τάσσεται το 59,6% των Ελλήνων βάσει δημοσκόπησης της RASS -προ της επιβολής της ποινής της ακοινωνησίας με την οποία διαφωνεί ποσοστό 76%. Η ευθύνη για την κρίση στον Πατριάρχη από ποσοστό 46,4%.
51
Υπέρ της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη με το Φανάρι τάσσεται το 59,6% των Ελλήνων βάσει δημοσκόπησης της RASS -προ της επιβολής της ποινής της ακοινωνησίας με την οποία διαφωνεί ποσοστό της τάξεως του 76%. Η ευθύνη για την κρίση αποδίδεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε ποσοστό 46,4%.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS διενεργήθηκε τηλεφωνικώς σε δείγμα 1005 ατόμων το 24ωρο της 29ης-30ης Απριλίου για λογαριασμό της εφημερίδας Το Παρόν που κυκλοφορεί την Κυριακή.
Το πρώτο ερώτημα αφορά στο βαθμό ενδιαφέροντος των πολιτών για την κρίση στην εκκλησία. Ποσοστό 40,3% δηλώνει αρκετά, 23,1% πολύ, 26,1% λίγο, 10,3% καθόλου και 0,2% δεν απαντά.
Στο ερώτημα εάν οι πολίτες συμφωνούν με την ποινή του Φαναρίου στον Αρχιεπίσκοπο, οι ερωτηθέντες δηλώνουν αντίθετοι σε ποσοστό της τάξεως του 76%, σύμφωνοι σε ποσοστό 18%, δεν γνωρίζει το 5,1% και δεν απαντά το 0,9%.
Σε ό,τι αφορά ποιός έχει δίκιο για την εκκλησιαστική κρίση, ποσοστό της τάξεως του 59,% απαντά η Εκκλησία της Ελλάδος έναντι 22,8% που στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το 15,5 των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει και το 2,1% εξ αυτών δεν απαντά.
Στο ερώτημα σχετικά με το ποιός ευθύνεται για την κρίση, οι ερωτηθέντες επιρρίπτουν σε ποσοστό 46,4% την ευθύνη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και σε ποσοστό 36,1% κατηγορούν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ποσοστό 0,9% δεν απαντά, και ποσοστό 14,6% δεν γνωρίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: «Το απήγαγαν το παιδί μου και το πήγαν εκεί» – Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης
- Άγιος Δημήτριος: Σκηνή αρχαίας τραγωδίας όταν ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε την ταυτότητα του θύματος
- Στα εγκαίνια του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παγιόλα στη Euroleague – Σενάριο και για τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο