
Σε στενό κλοιό από τις πακιστανικές δυνάμεις ο υπαρχηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν
Περικυκλωμένος από τις πακιστανικές δυνάμεις φαίνεται ότι είναι ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Νωρίτερα, ο Περβέζ Μουσάραφ, είχε πει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρισκόνται κοντά σε «στόχο μεγάλης αξίας».
28
Περικυκλωμένος από τις πακιστανικές δυνάμεις φαίνεται ότι είναι ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ, είχε πει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρισκόνται κοντά σε «στόχο μεγάλης αξίας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Μουσάραφ δήλωσε ότι ο πακιστανικός στρατός βρέθηκε αντιμέτωπος με «στόχο μεγάλης αξίας» τον οποίο υπερασπίζουν με σθένος μέλη της Αλ Κάιντα, πιστά στον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Κρίνοντας από «τη σθεναρότητα της αντίστασης που προβάλλουν στο συγκεκριμένο σημείο, πιστεύουμε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για στόχο υψηλής αξίας», δήλωσε ο Πακιστανός πρόεδρος, αρνούμενος όμως να κάνει υποθέσεις για την ταυτότητα του υπόπτου.
Εντούτοις, υψηλόβαθμο στέλεχος της πακιστανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, είναι ο «στόχος» που βρίσκεται οχυρωμένος στην περιοχή.
Ο στρατός ζήτησε από τους κατοίκους κοντά στην περιοχή να αποχωρήσουν. Το σημείο σφυροκοπά το πακιστανικό πυροβολικό και στην επιχείρηση συμμετέχουν και ελικόπτερα, σύμφωνα με τον Π.Μουσάραφ.
Η είδηση έρχεται λίγο μετά την έναρξη μίας νέας επιχείρησης των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίoν εξτρεμιστών και υπόπτων μελών της Αλ Κάιντα στην περιοχή του Νότιου Βαζιριστάν.
Την περασμένη Τρίτη, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που πιστεύεται ότι έγινε από Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα, στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.
Είκοσι τέσσερις από τους νεκρούς στο παραπάνω επεισόδιο ήταν «ξένοι εξτρεμιστές», όπως ανακοίνωσε το Ισλαμαμπάντ, ενώ άλλοι 18 που συνελήφθησαν ανακρίνονται.
Στάση αναμονής στις ΗΠΑ
Τις εξελίξεις στο θέμα του υπαρχηγού του Μπιν Λάντεν παρακολουθεί με προσοχή η αμερικανική πολιτική ηγεσία, εκτιμώντας ωστόσο ότι ακόμα είναι νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε δήλωση ή εκτίμηση.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους όσο και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ έχουν ενημερωθεί για την επιχείρηση των πακιστανικών δυνάμεων και αναμένουν τις εξελίξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fed: Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης διατηρεί το δράμα
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 2-2 κ.δ., 2-3 παρ.: Μάγκες από την Κρήτη, σήκωσαν το Κύπελλο!
- Δανεισμός ρεκόρ σε γιουάν από αμερικανικές τράπεζες
- Ποια ευρωπαϊκά ομόλογα χάνουν την αίγλη τους
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Ο Γιερεμέγιεφ ισοφαρίζει σε 2-2 και στέλνει τον τελικό στην παράταση – Δείτε όλα τα γκολ vid)
- Η Κέιτ Τζάκσον επέλεξε μια «ήρεμη» ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

