30

Τρεις Ιρακινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 38 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Σαμάρα του βορείου Ιράκ. Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου έξω από το τοπικό δικαστήριο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και έξι Ιρακινοί αστυνομικοί και επτά Αμερικανοί στρατιώτες.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε ότι η έκρηξη ήταν ισχυρή, με αποτέλεσμα να προκληθεί κρατήρας βάθους δύο μέτρων. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ιρακινής αστυνομίας και Αμερικανοί στρατιώτες.

Παράλληλα, δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση με βόμβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά της οχηματοπομπής τους κοντά στην πόλη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης. Σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού επισημαίνεται ότι διενεργείται ερευνά για τις συνθήκες της έκρηξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ