
Το «τείχος ασφαλείας» οδηγεί το Ισραήλ στην απομόνωση προειδοποιεί υπουργός του Σαρόν
Αντιμέτωπο με μποϊκοτάζ ανάλογο με εκείνο της Νοτίου Αφρικής τα χρόνια του Απαρτχάιντ θα βρεθεί το Ισραήλ, σε περίπτωση που προχωρήσει το «τείχος ασφαλείας» στη Δυτική Όχθη. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.
30
Αντιμέτωπο με μποϊκοτάζ ανάλογο με εκείνο της Νοτίου Αφρικής τα χρόνια του Απαρτχάιντ θα βρεθεί το Ισραήλ, σε περίπτωση που προχωρήσει την οικοδόμηση του «τείχους ασφαλείας», προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας. Ο ίδιος προτείνει επανεξέταση του θέματος.
«Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε σε ένα διεθνές μποϊκοτάζ, όπως συνέβη και με την Νότιο Αφρική» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιοσέφ Λαπίντ, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.
Ο ίδιος ζήτησε την επανεξέταση του θέματος, τονίζοντας, πάντως, ότι το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό για τη χώρα.
Εν τω μεταξύ, ένας έφεδρος αντισυνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού παρέδωσε τα γαλόνια του στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Μοσέ Γιαλόν, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά των στρατιωτών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
«Παρέδωσα τα γαλόνια μου επειδή ο στρατός δεν σέβεται πλέον τις ηθικές αξίες του. Τα παιδιά πέφτουν χτυπημένα από τις σφαίρες μας στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές. Αυτό είναι παράνομο και ανήθικο» τόνισε ο Εϊτάν Ρονέλ.
Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης το πρόσφατο επεισόδιο, κατά το οποίο Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά του «φράχτη ασφαλείας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Το αστέρι του NBA που ξαφνικά είναι ανεπιθύμητο από ομάδες – Το τίμημα που πληρώνει για το θάρρος της
- Ο ΟΦΗ βρήκε θάρρος όταν όλα του πήγαν στραβά…
- Η Βάλερι Μπερτινέλι θυμάται την «τρομακτική» απόφαση να ποζάρει γυμνή στα 65 της
- Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις ο Οσμάν




