
Ο Βατζπαγί δεν αποκλείει διάλογο με το Πακιστάν για το Κασμίρ στο μέλλον
Στην Ισλαμαμπάντ βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Ινδός πρωθυπουργός για να συμμετάσχει σε πολυεθνή σύνοδο. Ο Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί δεν αποκλείει συνομιλίες με το Πακιστάν για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, όχι όμως τώρα.
28
Στην πακιστανική πρωτεύουσα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των επτά χωρών της Ένωσης για τη Συνεργασία των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας που αρχίζει την Κυριακή και θα διαρκέσει έως την Τρίτη.
Ο Βατζπαγί έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ από τον Πακιστανό ομόλογό του Ζαραφουλάχ Τζαμαλί.
Είναι άλλωστε η πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη Ινδού ηγέτη στο Πακιστάν. Οι σχέσεις τον δύο χωρών είναι τεταμένες εξαιτίας της διαφοράς τους για το καθεστώς της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ.
Ο Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί δεν αποκλείει συνομιλίες με το Πακιστάν για το Κασμίρ, όχι όμως στη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με το BBC, ο Ινδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσε να συνομιλήσει.
Τα κύρια θέματα της συνόδου της Saarc είναι το ελεύθερο εμπόριο, η καταπολέμηση της φτώχειας και η τρομοκρατία.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ποδοσφαιρική Περιφέρεια έχει… σφυγμό: Ο Κυπελλούχος ΟΦΗ και ο πρωταγωνιστής Λεβαδειακός (vids)
- Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
- Η τρομερή ανάρτηση του Φουρνιέ για τον… κοιμώμενο MVP, Βεζένκοφ (pics)
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη


