Πρώιμη έξαρση της γρίπης παραδέχεται το υπουργείο Υγείας
Αθήνα: Πρώιμη έξαρση της γρίπης στη χώρα μας παραδέχεται τελικά το υπουργείο Υγείας. Μολονότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του μεταλλαγμένου στελέχους φουτζιάν, η συμπεριφορά του ιού στην Ελλάδα είναι πιο ήπια σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Αθήνα: Πρώιμη έξαρση της γρίπης στη χώρα μας παραδέχεται τελικά το υπουργείο Υγείας. Μολονότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του μεταλλαγμένου στελέχους φουτζιάν, η συμπεριφορά του ιού στην Ελλάδα είναι πιο ήπια σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, μεταξύ των εξετασθέντων δειγμάτων με την ταχεία μέθοδο μοριακής ταυτοποίησης στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ένα ποσοστό των ιώσεων φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία Η3Ν2 της γρίπης.
Αν πρόκειται για την ιογενή λοίμωξη οφειλόμενη στο στέλεχος φουτζιάν θα γίνει γνωστό σε λίγες ημέρες μετά τον ορολογικό έλεγχο των δειγμάτων από το επίσημο Ειδικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης των Αθηνών, που είναι το Ινστιτούτο Παστέρ.
Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα γρίπης ακολουθούν αυξητική πορεία, φτάνοντας τα 50, μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής επισήμανε ότι οι εμφανισθείσες λοιμώξεις δεν έχουν κλινική βαρύτητα, αφού ελάχιστα από τα προσερχόμενα περιστατικά εισάγονται στα εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών νοσοκομείων.
Τα κρούσματα γρίπης παρουσίασαν ελαφρά άνοδο στη χώρα μας με κύριο χαρακτηριστικό τους την πρώιμη εμφάνιση (το Δεκέμβριο, αντί για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο όπως πέρυσι), συμφώνησαν οι ειδικοί.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν εκτός του κ. Στεφανή επιστήμονες του ΚΕΕΛ και του Αγλαΐα Κυριακού, αποφασίστηκε επίσης ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων. Χρήσιμος όμως θα ήταν ο εμβολιασμός για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα ηλικιωμένα άτομα.
Πηγή: In.gr, ΑΠΕ
health.in.gr
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα
- Κλείνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Τεχεράνη
- Επίθεση με drones στο Ντουμπάι – Ισχυρή έκρηξη
- Κρήτη: Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές – Διασώθηκαν 364 άτομα σε ένα 24ωρο
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος Betsson 1-3: Στον τελικό του Κυπέλλου οι Κυανέρυθρες
- Αλαμπάμα: Ξύλο σε αγώνα μπάσκετ γυναικών – Χτυπήθηκε και μια διαιτητής (vid)
