Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές, εν μεσω ανησυχιών για τη διατηρησιμότητα της ισχυρής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών.
27
Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές, εν μεσω ανησυχιών για τη διατηρησιμότητα της ισχυρής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.531,30 μονάδες.
Πτωτική πορεία ακολουθούν οι μετοχές Philips (-1% στα 22,82 ευρώ) και ICI (-1,8% στις 193 πένες). Στον αντίποδα η μετοχή της ABN Amro ενισχύεται κατά 2,5% στα 18,22 ευρώ), καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,13% στις 4.295,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,47% στις 3.371,34 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,08% στις 3.642,71 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.559,59 μονάδες, με απώλειες 1,27%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξάνουν την πίεση στο Ιράν οι ΗΠΑ – Πράξη επιθετικότητας οποιοδήποτε πλήγμα, λέει η Τεχεράνη
- Έχει έρθει η εποχή του «νόμου του ισχυρού» – Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Η Ίντερ είναι έτοιμη να κάνει το «μπαμ» με τον Σιμεόνε
- Πλησιάζει η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποιους καλεί πρώτη φορά η Εφορία
- Κυψέλη: Άφαντος ο 64χρονος που επιχείρησε να βιάσει δίδυμα ΑμεΑ – «Πιστεύω ότι έχει φύγει για την Αλβανία»
- «Έφυγε» σε ηλικία 43 ετών η πρώην παίκτρια του WNBA, Κάρα Μπράξτον