27

Βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αλλά επιδείνωση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η έκθεση αξιολογεί 102 χώρες του κόσμου με διάφορους δείκτες επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα έχει υποχωρήσει τέσσερις θέσεις σε σχέση με το 2002 όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και βρίσκεται στην 35η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντίθετα, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα ανέβηκε τέσσερα σκαλοπάτια στον δείκτη ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και βρίσκεται στην 39η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αξιολόγηση των χωρών στον δείκτη ανταγωνιστικότητας βασίζεται σε δημοσκόπηση που πραγματοποιεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μεταξύ επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμο.

Η Φινλανδία και οι ΗΠΑ είναι οι πλέον ανταγωνιστικές οικονομίες στον κόσμο. Συνολικά πέντε χώρες της βόρειας Ευρώπης βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών.

Η Βρετανία και ο Καναδάς έχασαν έδαφος που, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οφείλεται στην επιδείνωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο δημόσιος τομέας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ