Παρέμβαση Σρέντερ κατά της αντιπαράθεσης για τα ελλείμματα
Την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αποφύγουν την αντιπαράθεση με τη Γαλλία και τη Γερμανία σχετικά με το ύψος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, εξέφρασε την Τρίτη ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.
27
Την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα αποφύγουν την αντιπαράθεση με τη Γαλλία και τη Γερμανία σχετικά με το ύψος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, εξέφρασε την Τρίτη ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.
«Στην παρούσα οικονομική κατάσταση, μια αντιπαράθεση, μια απόφαση που θα ήταν εναντίον μας, θα ήταν αρνητική για τις οικονομίες μας και για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Γκ.Σρέντερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν, μετά τη συνάντησή τους σε γαλλική πόλη, με αντικείμενο θέματα αποκέντρωσης.
«Πιστεύουμε και οι δύο ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης πρέπει να γίνει σεβαστό, αλλά και ότι Γαλλία και Γερμανία έχουν επίσης την ευθύνη για την ανάπτυξη όχι μόνο των οικονομιών τους αλλά της Ευρώπης συνολικά» προσέθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.
Όπως αναφέρει το Reuters, στο προσεχές Ecofin, στις 4 Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων κρατών-μελών σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το όριο του 3%.
Από την πλευρά της η Κομισιόν θα προτείνει να δοθεί στη Γαλλία άλλο ένα έτος, έως το 2005, προκειμένου να επαναφέρει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την εξόντωση της ελληνικής κτηνοτροφίας
- Το έκτακτο δελτίο της ρουμανικής τηλεόρασης για το δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)
- Βιολάντα: Ανατριχιαστικές οι εικόνες από τα Τρίκαλα μετά την έκρηξη – Η επόμενη ημέρα στο μοιραίο εργοστάσιο
- Εξακολουθεί να «φλερτάρει» με το MAGA κίνημα η Νίκι Μινάζ
- Ναύπλιο: Αναβαθμίστηκε ιστορικό κτίριο της πόλης
- Παπασταύρου: Αναστολή οικοδομικών εργασιών στη Μήλο για το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Σαρακήνικο
