27

«Κόλαφο» για την κυβερνητική οικονομική πολιτική αποτελεί η έκθεση της Κομισιόν με τις φθινοπωρινές της προβλέψεις για την τριετία 2003-2005, δήλωσε την Τετάρτη ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης, η έκθεση «παρά τη διπλωματική της γλώσσα τονίζει τόσο τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών, όσο και την εμμονή του πληθωρισμού και της ανεργίας σε επίπεδα, που είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ».

Η Κομισιόν, προσθέτει, διαψεύδει το κυβερνητικό προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέποντας ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2004 θα διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ, ακριβώς διπλάσιο από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ σημειώνει ότι η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε αδιέξοδο και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τη χώρα και καταλήγει ότι «χρειάζεται ταχύτατα μια νέα κυβέρνηση, και μια νέα οικονομική πολιτική που θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ