Αύξηση τζίρου κατά 13,14% σημείωσαν τα σούπερ μάρκετ το 2002
Τα σούπερ μάρκετ πήραν κατά το 2002 τη μερίδα του λέοντος από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων, καθώς παρουσίασαν αύξηση του τζίρου του κατά 13,4% σε εθνικό επίπεδο, έναντι 9,2% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ξεπερνώντας έτσι τη στασιμότητα του 2001.
28
Τα σούπερ μάρκετ πήραν κατά το 2002 τη μερίδα του λέοντος από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων, καθώς παρουσίασαν αύξηση του τζίρου του κατά 13,4% σε εθνικό επίπεδο, έναντι 9,2% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τα στοιχεία, που παρουσιάζει την Πέμπτη η εφημερίδα Έθνος, προκύπτουν από έρευνα των ισολογισμών 69 εταιρειών λιανεμπορίας τροφίμων από την εταιρεία εκδόσεων στον κλάδο των τροφίμων Comcenter.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πέρασαν την προηγούμενη χρονιά τη στασιμότητα του 2001, από πλευράς κερδοφορίας, καθώς η αύξηση στα οργανικά και έκτακτα αποτελέσματα εκμετάλλευσης φτάνει σε ετήσια βάση το 221,57%.
Αναμένεται μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε την έρευνα, να ξεσπάσει νέο κύμα εξαγορών και επέλαση πολυεθνικών κολοσσών που ήδη ανιχνεύουν το έδαφος και τις συνθήκες για την πιθανή είσοδό τους στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαιναν στην Γαλλία μέσω Ρουμανίας
- Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός – «Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτές τις τραγικές στιγμές»
- Οι παιδικές αναμνήσεις του Μάθιου ΜακΚόναχι γέννησαν τον αιώνιο έφηβο του «Dazed and Confused»
- Η Μελάνια Τραμπ είναι εναντίον των «ταραχών» – Και καλεί τους κατοίκους στη Μινεσότα να «διαδηλώνουν ειρηνικά»
- ΠΑΕ ΠΑΟ: «Συγκλονισμένοι από το θλιβερό γεγονός
- SUPER 3: «Σήμερα η σκέψη μας είναι βαριά» (pic)
