28

Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εξαπέλυσε τη Δευτέρα επίθεση με πύραυλο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της Χαμάς, δίπλα στην κατοικία του στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ, Αμπντάλα αλ-Τσάμι.

Ο πύραυλος δεν βρήκε το στόχο του, αλλά κατέστρεψε γειτονική διώροφη οικοδομή, η οποία σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ήταν ιδιοκτησίας μιάς οικογένειας που πρόσκειται στην Χαμάς.

Τουλάχιστον δώδεκα -εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά- είναι οι τραυματίες από την επίθεση, η οποία έγινε σε κατοικημένη περιοχή.

«Ο στόχος ήταν ένα εργοστάσιο της Χαμάς που χρησιμοποιείτο για την κατασκευή πυραύλων Qassam και άλλων όπλων», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας ότι όντως οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν δίπλα στο σπίτι Αμπντάλα αλ-Τσάμι, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Στο μεταξύ, ευρεία επιχείρηση έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός στη Ραμάλα με στόχο τη σύλληψη των ενόπλων Παλαιστινίων που σκότωσαν την Κυριακή τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες στα περίχωρα της πόλης.

Η επίθεση των Παλαιστινίων ενόπλων εκδηλώθηκε την ώρα που οι Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούσαν περιπολία κοντά στον εβραϊκό οικισμό Όφρα, βόρεια της Ραμάλα.

Οι ένοπλοι σκότωσαν τρεις στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλον ένα σοβαρά. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση της Ραμάλα, παίρνοντας μαζί τους τα όπλα των στρατιωτών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά. «Η επιχείρηση έγινε σε απάντηση για τις σφαγές των Σιωνιστών κατά του παλαιστινιακού λαού», και σε αντίποινα για τις Ισραηλινές επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας, στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό