27

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν και άλλες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, προκειμένου να διαμορφώσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των αγορών.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,29% στις 2.520,73 μονάδες.

Προς το παρόν, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι θετικές, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τις προοπτικές των αγορών.

«Η ανάκαμψη που είδαμε τις δύο με τρεις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί περίμεναν τις θετικές εταιρικές ανακοινώσεις που είχαμε, έτσι πρέπει να περιμένουμε κάτι "οριζόντιο" για τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος στρατηγικής για τις ευρωπαϊκές αγορές της Pictet & Cie, Τιερί Λακράζ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,20% στις 4.335,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,34% στις 3.342,29 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,08% στις 3.519,56 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.161,71 μονάδες, με κέρδη 1,12%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ