37

Μετά την αδυναμία κατάθεσης οικονομικής πρότασης εκ μέρους του ΤΣΜΕΔΕ για την αγορά του 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), το ελληνικό Δημόσιο στρέφεται πλέον στη λύση της αποκρατικοποίησης με διεθνή και ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, την Τετάρτη, «η μόνη επιλογή του Ελληνικού Δημοσίου για τη μερική αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι η διεθνής και ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών».

Όπως αναφέρεται, η διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2002, είχε ως στόχο την απόκτηση στρατηγικού μειοψηφικού πακέτου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο Μηχανικών και μεγαλομετόχου της Τράπεζας Αττικής) και την εν συνεχεία συγχώνευσή του με την Τράπεζα Αττικής για να δημιουργηθεί μία ισχυρή τράπεζα, ικανή να εξυπηρετεί 80.000 μηχανικούς και εκατομμύρια μικροκαταθέτες σε όλη τη χώρα.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες ξεκινά και επίσημα η «μάχη» για τη διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ