
Έληξε το επεισόδιο με τις 17 Γεωργιανές πρόσφυγες που απειλούσαν να αυτοπυρποληθούν
Σε κατάληψη κτιρίου της Τιφλίδας προχώρησαν την Τετάρτη 17 γυναίκες πρόσφυγες από την Αμπχαζία, θέτοντας υπό την ομηρία τους δημόσιο υπάλληλο και απειλώντας να αυτοπυρποληθούν. Τελικώς, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τις Αρχές εγκατέλειψαν το κτίριο.
51
Σε κατάληψη κτιρίου της Τιφλίδας προχώρησαν την Τετάρτη 17 γυναίκες πρόσφυγες από την Αμπχαζία, θέτοντας υπό την ομηρία τους δημόσιο υπάλληλο και απειλώντας να αυτοπυρποληθούν. Τελικώς, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τις Αρχές εγκατέλειψαν το κτίριο.
Όπως επισημαίνει το BBC, οι 17 γυναίκες αξίωναν την προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων από την Αμπχαζία, ζητώντας ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης· διαμαρτύρονταν για καθολική έλλειψη κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας εκ μέρους των επίσημων Αρχών της Γεωργίας.
Αφότου έλαβαν τη διαβεβαίωση Γεωργιανών αξιωματούχων ότι θα επιληφθούν του αιτήματος στέγασής τους, οι 17 πρόσφυγες εγκατέλειψαν το δημόσιο κτίριο, απελευθερώνοντας τον υπάλληλο που είχαν θέσει υπό την ομηρία τους, σημειώνει το Reuters.
Γεωργία και Αμπχαζία βρίσκονται σε διαρκείς προστριβές μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Έκτοτε περίπου 250 χιλιάδες Γεωργιανοί έχουν επανέλθει στη Γεωργία, αλλά και περίπου 10.000 πολίτες και από τις δύο πλευρές έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορα περιστατικά βίας.
Τελευταία ενημέρωση: 23:50
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι

