
Πυρκαγιές μαίνονται σε Ιταλία, Πορτογαλία – Καύσωνας με θύματα σε Ισπανία, Γερμανία
Αν και οι περισσότερες φωτιές στην Πορτογαλία τέθηκαν υπό έλεγχο το Σάββατο, εξακολουθούν να μαίνονται τουλάχιστον δέκα πυρκαγιές στην Ιταλία. Από τις υψηλές θερμοκρασίες έχασε τη ζωή της μια Ισπανίδα, ενώ σοβαρά περιστατικά σημειώθηκαν στη Γερμανία.
53
Αν και οι περισσότερες εστίες φωτιές στην Πορτογαλία τέθηκαν υπό έλεγχο το Σάββατο, εξακολουθούν να μαίνονται τουλάχιστον δέκα πυρκαγιές στην Ιταλία. Από τις υψηλές θερμοκρασίες έχασε τη ζωή της μια Ισπανίδα, ενώ σοβαρά περιστατικά σημειώθηκαν στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, από θερμοπληξία έχασε τη ζωή της μια 75χρονη γυναίκα από την Ανδαλουσία, ανεβάζοντας σε 19 τον αριθμό των θυμάτων από τον καύσωνα τον Αυγουστο στην Ισπανία. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι άνθρωποι, που αντιμετώπιζαν σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα θα συνεχιστούν.
Στη Γερμανία σημειώνονται ασυνήθιστες για την περιοχή θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να αναφέρονται περιστατικά, όπως φιλονικίες, μαχαιρώματα, πυροβολισμοί και σοβαροί οικογενειακοί καυγάδες. Μάλιστα, σε μια περίπτωση ένας άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του στη διάρκεια καυγά για το εάν θα ανάψουν ή όχι το φούρνο της κουζίνας.
Όσον αφορά στις πυρκαγιές, στην Ιταλία μαίνονται περισσότερες από δέκα φωτιές, εκ των οποίων τα καταστροφικότερα μέτωπα είναι στη Σαβόνε και στη Σορέντε της νότιας Ιταλίας. Στην Πιάνο ντι Σορέντε, 45 χλμ νότια της Νάπολης, 300 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους τουρίστες- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους, καθώς οι φλόγες απείλησαν οικισμό.
Στη Σαβόνε, ήδη, περισσότερα από 4.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν σε 48 ώρες. Αρκετές από τις εστίες της φωτιάς στην περιφέρεια της πόλης δεν έχουν τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικίες.
Στην Πορτογαλία, τέθηκαν υπό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές που μαίνονταν επί ημέρες και στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους. Περίπου 2.000 πυροσβέστες και 800 στρατιώτες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα, ή βρίσκονται σε ετοιμότητα για το φόβο να αναζωπυρωθούν εστίες φωτιάς. Φόβοι εκφράζονται για το ξέσπασπασμα νέων πυρκαγιών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και στην Πορτογαλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι

