30

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, όταν όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε προάστιο νότια της λιβανικής πρωτεύουσας. Στο συγκεκριμένο προάστιο είναι ιδιαίτερα έντονη η παρουσία του κινήματος της Χεζμπολάχ. Μεταξύ των νεκρών είναι ο οδηγός της πρεσβείας του Ιράν στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το BBC, η έκρηξη συνέβη τη στιγμή που ο οδηγός είχε εισέλθει στο αυτοκίνητο και ετοιμαζόταν να βάλει μπροστά τη μηχανή.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί περαστικοί, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Η οδός Χαντί Νασράλα έχει πάρει το όνομά της από τον γιο του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2000 από πυρά Ισραηλινών κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ