71

Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της bundesliga ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντόρτμουντ, σε έναν αγώνα με πολύ θέαμα και συγκινήσεις, στον οποίο έλαμψε το άστρο του 20χρονου Τούρκου μέσου των γηπεδούχων, Χαμίτ Αλτιντόπ.

Ο Αλτιντόπ «σημάδεψε» με τα κατορθώματά του το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, όπως είναι γνωστός ο αγώνας ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντόρτμουντ.

Ο Τούρκος μέσος, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας, δεν «μάγεψε» απλώς με την απόδοσή του, αλλά σημείωσε και δύο υπέροχα γκολ (39-58) για τη Σάλκε, ενώ για τη Ντόρτμουντ σκόραραν ο νεοαποκτηθείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης Φλάβιο Κονσεϊσάο στο 66 και ο Μάρσιο Αμορόζο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Περισσότερο δικαιωμένος από την απόδοση του Τούρκου θα πρέπει να αισθάνεται ο προπονητής της Σάλκε, Γιούπ Χάινκες, ο οποίος είχε εντοπίσει τον παίκτη στη Βάτενσαϊντ και τον έφερε στο ΑουφΣάλκε Αρίνα δαπανώντας 1.800.000 ευρώ, ποσό αστρονομικό για παίκτη Γ εθνικής, χωρίς την παραμικρή εμπειρία.

Κατά τ άλλα, έντονη ήταν η ελληνική παρουσία στην πρεμιέρα της bundesliga. Ο Αγγελος Χαριστέας βοήθησε τη Βέρντερ να επικρατήσει με το εντυπωσιακό 3-0 της Χέρτα στο Βερολίνο (ξεκίνημα με δύο γκολ ο Αΐλτον), ενώ ο Κώστας Κωνσταντινίδης ήταν επί 90 λεπτά «βράχος» στην αμυντική γραμμή του Ανόβερου, που διέλυσε 3-0 το Αμβούργο σε μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της ημέρας.

Επίσης, ο Δημήτρης Γραμμόζης αντικατέστησε στο 44 τον Ραμζί, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Καϊζερσλάουτερν να αποφύγει την ήττα (0-1) από τη Μόναχο 1860.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Μπάγερν-Αϊντραχτ (την Παρασκευή) 3-1
Αμβούργο-Ανόβερο 0-3
Σάλκε-Ντόρτμουντ 2-2
Βόλφσμπουργκ-Μπόχουμ 3-2
Καϊζερσλάουτερν-Μόναχο 1860 0-1
Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 0-3
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 4-1
Χάνσα Ροστόκ-Στουτγκάρδη 3/8
Γκλάντμπαχ-Κολονία 3/8


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ