Απέχουν από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή οι ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 11 Ιουλίου τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι ιατροί προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 11 Ιουλίου τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι ιατροί προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητά νέο μισθολόγιο, υπολογισμό των εφημεριών στα συντάξιμα χρόνια και αναγνώριση του επαγγέλματος ως ανθυγιεινό.
Οι ιατροί ζητούν επίσης ανανέωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανθρώπινα νοσοκομεία, ωράριο εργασίας και να πληρωθούν κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία όλης της χώρας.
Oι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 κενές θέσεις ιατρών και αυτό δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή των εφημεριών.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
- Η ανάρτηση του Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν (pic)
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας


