27

Η δημιουργία μιας ισχυρής, ανταγωνιστικής και βιώσιμης γεωργίας σε μια ανεπτυγμένη ύπαιθρο παραμένει ο βασικός στόχος του υπουργείου Γεωργίας, δήλωσε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Δρυς, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του έργου της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα έως τις εκλογές του 2004.

Ο υπουργός Γεωργίας έχει δώσει ήδη εντολή για την εκπόνηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης μέτρων για την πραγματική σύγκλιση στον αγροτικό τομέα και, όπως είπε, θα υπάρξουν συνεργασίες με τους κοινωνικούς φορείς του αγροτικού χώρου.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο υπουργός, ξεκινάει άμεσα η «πορεία στους αγρότες», ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ρυθμίσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αγρότες του νομού Λασιθίου.

Από τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα το προσεχές εξάμηνο, προτεραιότητες έχουν, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, τα εξής:

* Ολοκλήρωση των προτάσεων για τις Κοινές Οργανώσεις Αγοράς (ΚΟΑ) των μεσογειακών προϊόντων σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.

* Η επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων στους παραγωγούς από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

* Η επιτάχυνση της κατάρτισης των αγροτών από τον Οργανισμό Δήμητρα.

* Η διαχείριση της φετινής αγροτικής παραγωγής λαδιού, βάμβακος κ.λπ.

* Η επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ