Ακίνδυνοι οι πυλώνες υψηλής τάσης, σύμφωνα με βρετανική επιτροπή
Λονδίνο: Ακίνδυνοι είναι οι πυλώνες ρεύματος, σύμφωνα με νεότερο πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ακτινολογικής Προστασίας της Βρετανίας, το οποίο δεν εντοπίζει καμία σύνδεση ανάμεσα στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία και την πρόκληση καρκίνου ή λευχαιμίας.
Λονδίνο: Ακίνδυνοι είναι οι πυλώνες ρεύματος, σύμφωνα με νεότερο πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ακτινολογικής Προστασίας της Βρετανίας, το οποίο δεν εντοπίζει καμία σύνδεση ανάμεσα στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία και την πρόκληση καρκίνου ή λευχαιμίας.
Σε παλαιότερη έρευνα είχε τονιστεί ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πυλώνων ρεύματος ή ακόμη και η ακτινοβολία πολλών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών αποδυναμώνουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού έναντι του καρκίνου.
Όμως η νεότερη έρευνα που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί επιστήμονες διαψεύδει αυτή τη θεωρία. «Στην προσπάθειά μας να διαπιστώσουμε το αληθές ή όχι της παραπάνω θεωρίας ‘βομβαρδίσαμε’ εντός εργαστηρίου μια ομάδα κυττάρων με ισχυρότερη ακτινοβολία από αυτή που λογικά δέχεται ένας άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή.
Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι τα κύτταρα δεν υπέστησαν καμία απολύτως αλλαγή ή αλλοίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.
Τις απόψεις του Εθνικού Συμβουλίου αμφισβήτησαν ευθέως πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα ισχυρά μαγνητικά πεδία αναστέλλουν τη δράση της μελατονίνης, μιας ουσίας του οργανισμού που, μεταξύ άλλων, παράσχει προστασία ενάντια στην εμφάνιση λευχαιμίας ή καρκίνου.
health.in.gr
- ΠΣΑΠΠ: «Ο Μάνταλος άφησε αποτύπωμα στην Εθνική και αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους»
- Η μυστική ζωή και τα κρυμμένα εκατομμύρια του άνδρα που αποκαλύφθηκε ως ο Banksy
- Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου
- Ο Όμιλος Antenna εξαγοράζει τον κορυφαίο οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας της Ιταλίας, GEDI, που εκδίδει και τη La Repubblica
- Προπονήθηκε η Εθνική Ανδρών ενόψει των φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία (pics)
- Ηγέτες της ακροδεξιάς έσπευσαν στη Βουδαπέστη να στηρίξουν τον Όρμπαν, τον πρωτεργάτη του ευρωπαϊκού MAGA

