Ηγετική δύναμη στη ΝΑ Ευρώπη η Εθνική Τράπεζα, λέει ο Θ.Καρατζάς
Ο στόχος επιτεύχθηκε και η Εθνική Τράπεζα αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στη ΝΑ Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της ΕΤΕ Θεόδωρος Καρατζάς, με την ευκαιρία της παρουσίασης της θυγατρικής τράπεζας UBB στη Σόφια.
27
Ο στόχος επιτεύχθηκε και η Εθνική Τράπεζα αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στη ΝΑ Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της ΕΤΕ Θεόδωρος Καρατζάς, με την ευκαιρία της παρουσίασης της θυγατρικής τράπεζας UBB στη Σόφια.
Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης, με εξαίρεση την Ρουμανία (οπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύεις για την εξαγορά τράπεζας) το έργο της επέκτασης στα Βαλκάνια ολοκληρώθηκε.
Προσέθεσε πάντως, ότι εάν κριθεί ότι μια αγορά έχει περαιτέρω δυνατότητες θα εξεταστούν οι ευκαιρίες που προκύπτουν. Η Εθνική, είπε ο κ. Ταμβακάκης , έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 350-380 εκατ. ευρώ στην περιφερεια της ΝΑ Ευρώπης, με προοπτική οι επενδύσεις αυτές να ανέλθουν στα 420 εκατ. ευρώ στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε η Εθνική στη Βουλγαρία συμμετέχουν 50 περίπου ανώτατα διοικητικά στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να επεκταθούν στην τοπική αγορά.
Η Εθνική Τράπεζα κατέχει το 90% της βουλγαρικής τράπεζας UBB, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην χώρα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ταμβακάκης, αποφασίστηκε η ίδρυση τραπεζοασφαλιστικής εταιρείας στη Βουλγαρία με τη συμμετοχή της UBB και της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ σχεδιάζεται και ο τρόπος που θα διατεθούν προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων στην τοπική αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ειρήνη Κουμαριανού: Τι θυμάται η εγγονή της, 13 χρόνια μετά από το θάνατο της ηθοποιού
- Οργή στη Δανία: Η αμερικανική πρεσβεία αφαίρεσε τις σημαίες με τα ονόματα των πεσόντων Δανών στρατιωτών
- Μερτς: Απαιτείται τώρα μια τελική απόφαση για την τελωνειακή συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ – Δεν θα δεχτούμε όμως επιδείνωση
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-85: «Πράσινο» το ντέρμπι στο μπάσκετ Γυναικών
- Τσιμίκας: «Δεν έχω λόγια για την τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»
- Μακρόν: Κάλεσμα στρατηγικής αφύπνισης για ολόκληρη την Ευρώπη η διαμάχη με τις ΗΠΑ για την Γροιλανδία