Πιέσεις της Γερμανίας για «αλλαγή διατυπώσεων» σε έκθεση του ΟΟΣΑ
Η γερμανική κυβέρνηση άσκησε πιέσεις στον ΟΟΣΑ να αποσύρει από την τελευταία του έκθεση, που δημοσίευσε τον περασμένο Δεκέμβριο, τα επίμαχα σημεία που αφορούσαν στην αύξηση του δημοσίου ελλείμματος άνω του ορίου του 3%, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο.
27
Η γερμανική κυβέρνηση άσκησε πιέσεις στον ΟΟΣΑ να αποσύρει από την τελευταία του έκθεση, που δημοσίευσε τον περασμένο Δεκέμβριο, τα επίμαχα σημεία που αφορούσαν στην αύξηση του δημοσίου ελλείμματος άνω του ορίου του 3%, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsbalatt.
«Έχουμε την εντύπωση ότι η Γερμανία επιδίωκε να κρύψει σημαντικά πράγματα, αλλάζοντας μια σειρά λεπτομερειών», καθώς «είναι η πιο επικριτική έκθεση εδώ και χρόνια» δήλωσε στην εφημερίδα οικονομολόγος του ΟΟΣΑ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με το πρώτο κείμενο της έκθεσης, ο ΟΟΣΑ εκτιμούσε ότι «είναι απίθανο ο προϋπολογισμός να ισοσκελιστεί σύντομα και ότι είναι αναγκαία μεσοπρόθεσμα μια πιο ισχυρή στρατηγική, που θα χαρακτηρίζεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα των δαπανών».
Μετά την παρέμβαση της Γερμανίας, το κείμενο του ΟΟΣΑ ανάφεφε ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει μια πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας».
Η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών στο δημοσίευμα ήταν ότι «είναι απολύτως φυσιολογικό η ενδιαφερόμενη χώρα να δίνει τη γνώμη της και να προτείνει βελτιώσεις για τις οποίες αποφασίζει τελικά η επιτροπή» του ΟΟΣΑ που είναι εντεταλμένη για τη μελέτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά παραμένουμε «με το δάχτυλο στη σκανδάλη»
- Live η βαθμολογία της League Phase του Champions League
- Streets of Minneapolis: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν για τα θύματα της ICE και τον κόσμο που αντιστέκεται
- LIVE: Κλάμπ Μπριζ – Μαρσέιγ
- LIVE: Η τελευταία αγωνιστική της League Phase του Champions League
- LIVE: Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Αταλάντα

