Μήλον της έριδος τα αεροσκάφη Concorde που αποσύρονται από Γαλλία και Βρετανία
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του γαλλικού κρατικού αερομεταφορέα Air France να κάνει δωρεά τέσσερα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde σε διεθνή μουσεία της Αεροναυτικής, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον εκμετάλλευσής τους.
28
Ο γαλλικός κρατικός αερομεταφορέας Air France ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προτίθεται να δωρήσει τέσσερα αεροσκάφη Concorde, τα οποία θα παύσει να εκμεταλλεύεται εμπορικά στις 31 Μαΐου, σε διεθνή αεροναυτικά Μουσεία.
Συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη θα πάνε στο Τεχνολογικό Μουσείο στο Σπέγιερ της Γερμανίας, το Εθνικό Μουσείο Αεροναυτικής και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον αλλά και στο Μουσείο Αεροναυτικής στην Τουλούζη όπου κατασκευάστηκε το πρώτο Concord. Ένα πέμπτο αεροσκάφος θα εκτίθεται για επισκέψεις στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, στο Πασίσι.
Μετά την 31η Μαΐου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα συνεχίσουν να κάνουν εμπορικές πτήσεις τα βρετανικά αεροσκάφη του ιδίου τύπου που διαθέτει η British Airways.
Εντούτοις, η απόφαση της Air France να κάνει δωρεά τα τέσσερα Concorde χαρακτηρίστηκε «τραγωδία» από εκπρόσωπο της εταιρείας του Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον Virgin Atlantic, η οποία εποφθαλμιούσε τα αεροσκάφη αυτά για τα υπερατλαντικά της δρομολόγια.
Μετά την άρνηση των Γάλλων, πηγές της βρετανικής Virgin Atlantic ανέφεραν ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να αγοράσει τα βρετανικά Concorde της British Airways μετά το τέλος Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά παραμένουμε «με το δάχτυλο στη σκανδάλη»
- Live η βαθμολογία της League Phase του Champions League
- Streets of Minneapolis: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν για τα θύματα της ICE και τον κόσμο που αντιστέκεται
- LIVE: Κλάμπ Μπριζ – Μαρσέιγ
- LIVE: Η τελευταία αγωνιστική της League Phase του Champions League
- LIVE: Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Αταλάντα

