Μείωση 5,6% σημείωσαν τα κέρδη της BNP Paribas το πρώτο τρίμηνο
Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, αν και οι προβλέψεις κεφαλαίων για επισφάλειες και το υψηλότερο κόστος μείωσαν τα κέρδη της κατά 5,6%.
27
Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, αν και οι προβλέψεις κεφαλαίων για επισφάλειες και το υψηλότερο κόστος μείωσαν τα κέρδη της κατά 5,6%.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 962 εκατ. ευρώ, έναντι 1,01 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 15%.
Υψηλότερες, σε ετήσια βάση, ήταν οι προβλέψεις κεφαλαίων για επισφάλειες, αλλά κάτω από τις σχετικές προβλέψεις. Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ για την τράπεζα των 4,51 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,1%, αλλά και το κόστος αυξήθηκε κατά 3,7% σε 2,86 δισ. ευρώ.
Η BNP Paribas επεκτείνεται στις χορηγήσεις για καταναλωτές τόσο στη Γαλλία όσο και στις ΗΠΑ, ενώ μειώνει θέσεις εργασίας στην επενδυτική τραπεζική.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BNP Μισέλ Πεμπερό εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τις φετινές προοπτικές, υποστηρίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι «οι τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν, στους επόμενους μήνες, να σημαδεύονται από την οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη και την αστάθεια στις κεφαλαιαγορές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τουρκία: Μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη στο Μπαλίκεσιρ – Νεκρός ο πιλότος
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 40 αγνοούμενοι εξαιτίας κατολισθήσεων
- Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA για «αντισημιτικό, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα τρία μηνύματα από Ουάσιγκτον
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι διαχειριστές πλούτου
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Anthropic να επιτρέψει την αυτόνομη στρατιωτική χρήση της Τεχνητής της Νοημοσύνης