Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη στήριξη των εργαζομένων της Palco, δηλώνει ο Δ.Ρέππας
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει με κάθε τρόπο τις 500 εργαζόμενες του εργοστασίου της Palco, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενες της εταιρείας.
27
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει με κάθε τρόπο τις 500 εργαζόμενες του εργοστασίου της βιομηχανίας εσωρούχων Schiesser Pallas (Palco), δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.
Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στη χθεσινή (αδιέξοδη) σύσκεψη στο υπουργείο με τους εκπροσώπους της εταιρείας και είπε πως το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί κατ επανάληψη συσκέψεις τόσο με τη διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως το κλείσιμο του εργοστασίου αναδεικνύει τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς στους τομείς εντάσεως εργασίας προτεραιότητα αποτελεί το φθηνό εργατικό κόστος.
Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων της εταιρείας, είπε πως σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις για να συνεχισθεί η παραγωγική λειτουργία της μονάδας στην Αθήνα, τότε το υπουργείο θα στηρίξει τους απολυμένους με μέτρα όπως η μερική επιδότηση της απασχόλησης σε άλλη επιχείρηση ή την αυταπασχόληση.
Οι εργαζόμενες της Palco πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.
Ανακοίνωση της Palco
Κανονικά συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της εταιρeίας Palco AE στη χώρα μας, καθώς, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της, δεν έχει επηρεαστεί από την διακοπή λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της Schiesser Pallas ΕΠΕ στην Αθήνα.
Αντίθετα, το επιχειρησιακό πλάνο της Palco, η οποία απασχολεί περί τα 70 άτομα σήμερα, προβλέπει την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 30 άτομα επιπλέον τα επόμενα δυο χρόνια.
Η Palco ΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή καθαρά εμπορική μονάδα που ανήκει επίσης στον ελβετικό όμιλο Schiesser, ανεξάρτητη από την Schiesser Pallas ΕΠΕ, η οποία στις 30 Μαϊου ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της παραγωγικής εγκατάστασής της στην Αθήνα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Palco AE αγόραζε από την παραγωγική μονάδα της Schiesser Pallas ΕΠΕ στην Αθήνα μόνο το 20% των προϊόντων που διακινεί στις αγορές. Για τη χρήση του 2002 η εταιρία εμφάνισε κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ περίπου και κέρδη 333.000 ευρώ.
Τελευταία ενημέρωση: 16.00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κολομβία: Οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 5 μέλη του μεγαλύτερου καρτέλ της χώρας – Κατέσχεσαν φορτίο – «μαμούθ»
- Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν κυρώσεις σε αξιωματούχους στην Αϊτή που κατηγορούν ότι βοηθούν συμμορίες
- Just Eat: Λανσάρει βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη για παραγγελίες φαγητού
- Γάζα: Δέκα χώρες καλούν το Ισραήλ να επιτρέψει «ανεμπόδιστη» είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας
- Οι ΗΠΑ παραδίδουν το κατασχεθέν δεξαμενόπλοιο Sophia M στη Βενεζουέλα
- Χούθι: Kάθε επίθεση κατά του Ιράν είναι «κήρυξη πολέμου κατά της Υεμένης» – Θα χτυπήσουμε κάθε αμερικανική βάση