Περιορίστηκαν οι ζημίες της Alcatel το πρώτο τρίμηνο
Τα μέτρα μείωσης κόστους επέτρεψαν στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel να ανακοινώσει μικρότερες των προβλεπόμενων καθαρές ζημίες πρώτου τριμήνου, αν και οι πωλήσεις της σημείωσαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση.
27
Τα μέτρα μείωσης κόστους τα οποία έχει λάβει η Alcatel επέτρεψαν στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να ανακοινώσει μικρότερες των προβλεπόμενων καθαρές ζημίες πρώτου τριμήνου, αν και οι πωλήσεις της σημείωσαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση.
Τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 31% σε 2,961 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις αναλυτών έκαναν λόγο για πωλήσεις ύψους 3,117 δισ. ευρώ και η ίδια η εταιρεία εκτιμούσε πτώση σε ποσοστό 25% με 30%.
Η Alcatel -η οποία απέδωσε τη μείωση των πωλήσεών της στην ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου- εκτίμησε, παράλληλα, ότι η αγορά για τις εταιρείες τηλεφωνίας και σχετικές επιχειρήσεις θα είναι φέτος μειωμένη κατά λίγες εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.
Οι λειτουργικές ζημίες της, όμως, περιορίστηκαν σε 161 εκατ. ευρώ λόγω της βελτίωσης των δραστηριοτήτων της στους τομείς εξοπλισμού σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν λειτουργικές ζημίες ύψους 224 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημίες ύψους 686 εκατ. ευρώ, η Alcatel επεφύλαξε στην αγορά ευχάριστη έκπληξη ανακοινώνοντας καθαρές ζημίες ύψους 461 εκατ. ευρώ.
Η γαλλική εταιρεία διατήρησε, τέλος, την πρόβλεψή της για επιστροφή στην κερδοφορία σε λειτουργικό επίπεδο φέτος και σε επίπεδο καθαρών κερδών πριν από τα τέλη του 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Να μείνει στην Ουάσινγκτον παρότρυνε η Ροντρίγκεζ την Ματσάδο και να μην επιστρέψει στη Βενεζουέλα
- Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξή της στην ΕΕ την 1η Ιανουαρίου του 2027 είπε ο Μερτς στις ΗΠΑ
- Γουατεμάλα: «Ιστορική» κατάσχεση 4,9 τόνων ναρκωτικών με την κοκαΐνη να είναι κρυμμένη σε αλεύρι
- Γυμνάσια των πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, διακόπηκαν 4 φορές από αρκούδες
- Κολομβία: Οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 5 μέλη του μεγαλύτερου καρτέλ της χώρας – Κατέσχεσαν φορτίο – «μαμούθ»
- Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν κυρώσεις σε αξιωματούχους στην Αϊτή που κατηγορούν ότι βοηθούν συμμορίες