27

Η ελληνική οικονομία κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράκ χωρίς τριγμούς, υπογράμμισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως τα μόνα προβλήματα περιορίζονται στον κλάδο του τουρισμού, όπου όμως, όπως υποστήριξε, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία έχει «παραλύσει» τους τελευταίους μήνες από την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της ιρακινής κρίσης, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι το τέλος του πολέμου στο Ιράκ θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι τις τιμές επηρεάζει, εκτός από το Ιράκ, η προσφορά μαύρου χρυσού από τη Βενεζουέλα και τη Νιγηρία.

«Εάν η κατάσταση [σε αυτές τις χώρες] σταθεροποιηθεί, τότε νομίζω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο» για υποχώρηση των τιμών, υποστήριξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ