Επαναστατική συσκευή ανίχνευσης των καρκινικών όγκων του μαστού
Λονδίνο: Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα συσκευή, η οποία, όπως ισχυρίζονται, θα ανιχνεύει σε πολύ πρώιμο στάδιο τυχόν όγκους στο μαστό, αποτρέποντας έτσι έγκαιρα την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου στην περιοχή.
Λονδίνο: Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα συσκευή, η οποία, όπως ισχυρίζονται, θα ανιχνεύει σε πολύ πρώιμο στάδιο τυχόν όγκους στο μαστό, αποτρέποντας έτσι έγκαιρα την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του περιοδικού New Scientist, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου δημιούργησαν τη συσκευή «Debi» (Diffraction Enhanced Breast Imaging).
Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο «σαρώνει» το γυναικείο στήθος ακριβώς όπως μια μαστογραφία αλλά είναι εφοδιασμένο με ένα δεύτερο ανιχνευτή, ο οποίος καταμετρά τη διάθλαση της ακτινοβολίας από τα κακοήθη κύτταρα του όγκου.
Ο δεύτερος αυτός ανιχνευτής τοποθετήθηκε στη νέα συσκευή έπειτα από τη διαπίστωση ότι τα κακοήθη κύτταρα του όγκου διαθλούν την ακτινοβολία της μαστογραφίας σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη των υγιών κυττάρων.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η Debi είναι ικανή να ανιχνεύσει κακοήθεις όγκους, διαμέτρου μόλις τεσσάρων χιλιοστών, όταν μια κοινή μαστογραφία εντοπίζει όγκους μόνο όταν το μέγεθός τους είναι διπλάσιο.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Ήδη δοκιμάσαμε τη νέα συσκευή σε μια πλειάδα ασθενών και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Ρόμπερτ Σπέλερ, επικεφαλής της μελέτης.
health.in.gr
- Μπενίν: Απόπειρα πραξικοπήματος – «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ασφαλής ο πρόεδρος, λέει η κυβέρνηση
- «Ο κόσμος δεν είναι χαζός» – Ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο, τους δικούς του ανθρώπους και τον κιτρινισμό
- Αναστάτωση στο Χίθροου: Επίθεση με σπρέι πιπεριού, αναφορές για τραυματίες – Μια σύλληψη
- Πρωτοφανής επίθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ΕΕ μετά το πρόστιμο στο Χ
- Ποιο είναι το πιθανό trade για να καταλήξει στους Λέικερς ο Αντετοκούνμπο…
- Χριστούγεννα: Την Πέμπτη ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων