
Δεκατέσσερις νεκροί κατά το προσκύνημα των Μουσουλμάνων στη Μέκκα
Τουλάχιστον 14 προσκυνητές βρήκαν το θάνατο και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, την Τρίτη, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος στην κοιλάδα Μίνα, κοντά στη Μέκκα, όπου συνεχίζεται το ιερό προσκύνημα των Μουσουλμάνων.
28
Τουλάχιστον 14 προσκυνητές βρήκαν το θάνατο και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, την Τρίτη, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος στην κοιλάδα Μίνα, κοντά στη Μέκκα, όπου συνεχίζεται το «Χατζ», το ιερό προσκύνημα των Μουσουλμάνων.
Το 2001 τουλάχιστον 35 άνθρωποι είχαν ποδοπατηθεί και το 1998 σε παρόμοιο επεισόδιο 119.
Το φετεινό προσκύνημα επισκιάστηκε από την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κόλπου για μία πιθανή επίθεση εναντίον του Ιράκ.
Πολλοί προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, του κυριότερου συμμάχου του.
«Σήμερα η Αμερική είναι ο σατανάς και ο μεγαλύτερος εχθρός των Μουσουλμάνων. Οι σιωνιστές και οι σταυροφόροι, υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, κήρυξαν πόλεμο κατά του Ισλάμ», δήλωσε ένας Ιορδανός προσκυνητής.
Πολλοί προσκυνητές αντιτίθενται στον πόλεμο και η εκστρατεία κατά του Ιράκ έχει δημιουργήσει περαιτέρω δυσφορία για αυτό που πολλοί Μουσουλμάνοι θεωρούν ως τυφλή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Ισραηλινούς κατά των Παλαιστινίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χωρίς μπλούζα, το «πονηρό» πλάνο και η αντίδραση της Βικτόρια
- Τραμπ προς Κογκρέσο: Οι εχθροπραξίες στο Ιράν «έχουν τερματιστεί» – Κρύβεται στην εκεχειρία για να αποφύγει έλεγχο
- «Μαγνήτης» ο Ιγκόρ Τιάγκο της Μπρέντφορντ, τέσσερις οι μνηστήρες
- Το Τσερνόμπιλ είναι ο ραδιενεργός «Κήπος της Εδέμ» για τους γκρίζους λύκους
- Γιατί ο Μπάφετ δεν πιστεύει στην αγορά για χάρη… της αγοράς
- Μπραντ Πιτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κίλιαν Μέρφι: Ο Έλληνας «παπαράτσι των σταρ» σπάει τη σιωπή του

