30

Την εφαρμογή του ψηφίσματος 1441 του ΟΗΕ για το Ιράκ ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Συρίας Φαρούκ αλ Σάραα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Φαρούκ αλ Σάραα, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απολύτως ξεκάθαρη θέση για το θέμα του Ιράκ, θέση την οποία στηρίζουν ομόφωνα όλες οι χώρες – μέλη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και το Ισραήλ για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και τόνισε ότι ο Ιρακινός ηγέτης οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας επισήμανε ότι το ψήφισμα 1441 αφορά όλα τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των επιθεωρητών του Οργανισμού, δεν δικαιολογείται καμία κίνηση εναντίον της Βαγδάτης.

«Πρέπει να δώσουμε στους επιστήμονες του Οργανισμού τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να ενημερώσουν με αξιοπιστία την διεθνή κοινότητα» κατέληξε.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Τον κ. Παπανδρέου συνοδεύει ο απεσταλμένος της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ