53

Περίπου τριακόσιοι αγρότες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ στον τομέα της γεωργίας πραγματοποιώντας συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, με αφορμή την έκθεση AGROTICA.

Οι αγρότες έφθασαν από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, χωρίς τρακτέρ, και δήλωσαν θα δώσουν το παρών στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των υπουργών Γεωργίας στην Κέρκυρα.

Οι ομιλιτές Ευάγγελος Μπούτας, Σωκράτης Γαβαλάς, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, κάλεσαν τον αγροτικό κόσμο να αντιπαλαίψει την «αντι-αγροτική» πολιτική της κυβέρνησης, και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε μόνο από την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, καθώς τόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και η ΣΥΔΑΣΕ απείχαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ